Kulturing - Kundecase
02.07.2019
KULTURRING

MEDIACONNECT HAR LEVERET EN DIGITAL INTERAKTIV SKÆRMBASERET LØSNING TIL BIBLIOTEKERNE I ØSTJYLLAND.


Udfordring:
Kulturring Østjylland er en sammenslutning af bibliotekerne fra seks kommuner i Østjylland, der har følgende formål: ” Ud fra en overbevisning om, at bibliotekets kerneydelse er den gode formidling, ønsker vi med projektet at bringe personalets viden og kompetencer så langt frem som muligt ved hjælp af digitale virkemidler på en digital audiovisuel platform.”

I målet for at opnå den gode formidling, ønskede Kulturring en platform som:

  • kan samle de forskellige bibliotekers videoer i en database
  • kan videreformidle disse videoer til brugerne på en nem og tilgængelig måde
  • nemt kan betjenes af brugerne uden hjælp fra personale
  • kan bruges udenfor åbningstider
  • kan anvendes på placeringer udenfor bibliotekerne

 

Løsning:
I samarbejde med MediaConnect blev der udviklet et Infoskærm system med touch funktion, der giver brugerne mulighed for at tilgå flere forskellige videoer, og få tilgang til en bred vifte af informationer, alt sammen som inspiration til læsning eller arrangementer.

1. Den fysiske opsætning
Infoskærmene placeres på flere strategiske steder, både på biblioteker, men også på andre offentlig steder, f.eks. i den lokale brugs. På denne måde formår bibliotekerne at komme ud over deres grænse, og inspirere brugerne der hvor de er.

2. Opbygning af systemet
Kulturring har fået en fællesserver, hvor de har mulighed for, at uploade videoer til databasen. Herfra kan alle bibliotekerne tilgå videoerne, og har altså mulighed for nemt at dele materialer.
Bibliotekerne har også mulighed for, at oprette billeder og andre beskeder som de ønsker at dele til deres målgruppe.

3. Skærmvisning
Bibliotekerne har mulighed for, at oprette indhold baseret på målgrupper, årstider, placering, eller andet behov. F.eks. kan skærmen i brugsen om morgenen indeholder indhold der er målrettet den ældre målgruppe, og om eftermiddag er indholdet målrettet unge familier.
Skærmen er delt op i to felter. Den øverste er en Informationsfelt, hvor der oprettes meddelelser, f.eks. om kommende aktiviteter eller aktuelle nyheder på biblioteket.
Nederst er der et felt med links til forskellige aktuelle og spændende videoer, som brugeren kan vælge at se. Når brugeren vælge en video, afspilles den i den øverste felt.

 
Resultat:
Både besøgende og ansatte ved bibliotekerne er blevet positivt overrasket over hvor nem og brugervenlig det ny kultur system er. Besøgende bliver vejledt igennem hele touchløsning, og finder på den måde nemt frem til relevante videoer og materialer.
Samtidig kan personale mærke at implementering af Kultur systemet har gjort det nemmere for dem at dele informationer på tværs af bibliotekerne, og at holde besøgende opdateret på relevante emner.

FAKTA

Kunde: 
Kulturring Østjylland, sammenslutning af seks biblioteker.

Omfang: 
12 Interaktive touchstandere fordelt på forskellige biblioteker og andre offentlige steder

Løsning: 
Interaktiv løsning med visning af forskellige relevante videoer og information